AlgemeenNieuws

Natuurorganisaties roepen burgers op

Zeist – Natuurorganisaties in heel Europa roepen het publiek op een duidelijk signaal te geven aan de Europese Commissie om de regels voor natuurbescherming in stand te houden.

Volgens de natuurorganisaties zijn er sterke aanwijzingen dat de Europese Commissie deze regels wil afbreken. De natuurorganisaties vragen de hulp van het publiek om de Commissie te laten weten dat de natuur die nog over is in Europa moet worden beschermd.

In Nederland kan iedereen vanaf vandaag zijn stem laten horen via www.stemvoornatuur.nl en de sites van Vogelbescherming Nederland, het Wereld Natuur Fonds (WNF) en Natuurmonumenten.

De Europese Commissie wil de aankomende evaluatie van de Vogel- en Habitatrichtlijnen mogelijk aangrijpen om de regels voor natuurbehoud sterk te versoepelen. Deze natuurrichtlijnen vormen de ruggengraat voor bescherming van Europese natuur, stellen de natuurorganisaties. Deze wetgeving is de afgelopen jaren effectief gebleken, zoals blijkt uit het recent gepubliceerde State of Nature report. Dit rapport biedt voor het eerst in de geschiedenis een volledige analyse van hoe het gesteld is met de Europese natuur.

Beheer
WP Admin