Home

Nieuws 5 reacties

Natuurorganisaties roepen burgers op

Zeist - Natuurorganisaties in heel Europa roepen het publiek op een duidelijk signaal te geven aan de Europese Commissie om de regels voor natuurbescherming in stand te houden.

Volgens de natuurorganisaties zijn er sterke aanwijzingen dat de Europese Commissie deze regels wil afbreken. De natuurorganisaties vragen de hulp van het publiek om de Commissie te laten weten dat de natuur die nog over is in Europa moet worden beschermd.

In Nederland kan iedereen vanaf vandaag zijn stem laten horen via www.stemvoornatuur.nl en de sites van Vogelbescherming Nederland, het Wereld Natuur Fonds (WNF) en Natuurmonumenten.

De Europese Commissie wil de aankomende evaluatie van de Vogel- en Habitatrichtlijnen mogelijk aangrijpen om de regels voor natuurbehoud sterk te versoepelen. Deze natuurrichtlijnen vormen de ruggengraat voor bescherming van Europese natuur, stellen de natuurorganisaties. Deze wetgeving is de afgelopen jaren effectief gebleken, zoals blijkt uit het recent gepubliceerde State of Nature report. Dit rapport biedt voor het eerst in de geschiedenis een volledige analyse van hoe het gesteld is met de Europese natuur.

Laatste reacties

 • somporn

  Natuurorganisaties in paniek,want hun bovengemiddelde salaris komt in het gedrang.
  Stel je eens voor dat ze straks minder in de melk te brokkelen hebben en hun macht moeten inleveren,dan staat ook hun baantje op de tocht.
  Als ze echt zo begaan zijn met hun natuur,waarom werken ze dan niet pro-deo,dan ben je echt geloofwaardig.
  Maar ja, de leugen regeert en wordt dik betaald! 

 • a van Gerwen

  Dat is nieuw voor mij. Ik hoor niets anders van de natuurorganisaties dan dat het 5 voor 12 is wat de natuur betreft. . Is het toch niet zo slecht gesteld met de natuur zoals ze ons altijd voorhouden.

 • agratax2

  @somporn. Mijn motivatie om niet pro-deo voor natuur en milieu te werken is exact wat jij schrijft; 'Hun goed betaalde banen' en vrijwilligers het vuile werk laten doen. Ik houdt van de natuur en wil als boer best een bomen rij sparen maar niet ook nog voor nop de vliegdennen rooien en de betaalde krachten uit eindelijk met de ere medaille van ZKH Willem Alexander aan de haal zien gaan vanwege hun ENORME inzet voor de natuur.

 • Gijs Gans

  WE gaan weer inpolderen 

 • ...............

  Stop het geld maar in de zorg, daar is het harder nodig.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.