Home

Nieuws 3 reacties

Kunstmestschip op ontploffen

Bremerhaven – Een vrachtschip met kunstmest dreigt voor de kust van Noord-Duitsland te exploderen.

Dat melden Duitse media. Rond het schip is een veiligheidszone ingesteld van 5 kilometer. Het schip heet de Purple Beach en ligt op 30 kilometer van het eiland Helgoland op de Noordzee. De 22-koppige bemanning van het schip is reeds geëvacueerd van het schip en in het ziekenhuis onderzocht.

Ammoniumnitraat

Het laadruim lijkt in brand te staan en door de dampen en hitte kan momenteel niemand bij het schip komen. De buitenwand was woensdagmiddag nog circa 45 graden warm. De Purple Beach is 192 meter lang. Wat het schip precies vervoert is onduidelijk maar in elk geval is veel ammoniumnitraat aanwezig. Een aantal brandweermensen die bij de evacuatie van de bemanning betrokken was, is eveneens in het ziekenhuis onderzocht, maar vooralsnog lijkt niemand ernstig gewond.

Risico

Inwoners van de regio Bremerhaven, een stad met circa 115.000 inwoners, is door autoriteiten verzocht ramen en deuren gesloten te houden. Tegelijk zou het risico voor de volksgezondheid momenteel nog verwaarloosbaar zijn. Inwoners van Bremerhaven en de plaats Cuxhaven klaagden vannacht bij de politie over stank.

Laatste reacties

  • agpros

    Jan Cees Bron, in een filmpje van NDR op internet word gesproken over een containerschip (volgens mij is het een bulkcarrier) van een Hamburgse rederij. Het moet dus niet zo moeilijk zijn om te achterhalen wat de vertrekhaven, bestemming en ladingsgwegevens zijn.

  • Jan Cees Bron

    Dank voor de tip!

  • leftturn

    toch weer aangeduid als mestschip ipv kunstmest

Of registreer je om te kunnen reageren.