Home

Nieuws 4 reacties

Meitelling door ruim de helft nog niet ingediend

Den Haag – Ondanks de oproep van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) om de Gecombineerde opgave voor 15 mei in te dienen, gaf nog geen 50 procent hier gehoor aan.

Tot en met zondag heeft 42,5 procent de meitelling doorgegeven. Dit laat de uitvoeringsorganisatie weten. RVO.nl verzoekt dit jaar zo'n 85.000 ondernemers de meitelling in te dienen. Hiervan doen zo'n 57.000 een beroep op de Basis Betalingsregeling (BBR). Normaal is de deadline voor de opgave 15 mei, maar iedereen krijgt een maand extra tijd. Aanleiding hiervoor is dat veel landen problemen verwachten bij het indienen, omdat dit jaar voor het eerst wordt gewerkt volgens het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

Houd bij het doen van uw opgave rekening met een aantal belangrijke data. Alleen het indienen van de opgave is uitgesteld tot 15 juni, de peildata blijven gelijk, waarschuwt RVO.nl. Voor de opgave van dieren geldt de situatie op 1 april. Voor percelen is dat 15 mei. Lees meer hierover in de laatste nieuwsbrief van de uitvoeringsorganisatie.

Laatste reacties

 • boerke brabant

  nog niet eens de helft heeft het ingediend, en toch was afgelopen week de site onbereikbaar door de drukte....

 • new kids

  Daarom boycotten die zooi als je geen subsidie krijgt. Laten ze eerst maar zorgen dat je fatsoenlijk via internet de zaak kan invullen op het moment dat jij daar als ondernemer tijd voor vrij maakt.
  Daarnaast zijn de telefonische wachttijden tot een half uur schandalig lang.
  Bovendien is door weer meer vragen over huisvesting van de dieren geen veréénvoudiging van de aangifte maar een fikse intensivering van de werkzaamheden achter de computer. Bij de vraag hoeveel uren u werk hebt gehad, een flinke hoeveelheid tijd invullen anders kruipen we ze ook nog in de kont.

 • gjcamps

  Site werkte goed, beter dan voorheen. Wel wat addertjes onder het Haagse gras, als je ergens een vinkje vergat haalt hij niet de gegevens van vorig jaar op. Je moet dan theoretisch je bestaande rechten van vorig jaar aan jezelf overdragen anders werkt het niet. Ook een geldige login en een nieuwe TAN lijst moest je 2 weken voorheen al aanvragen. Ook zullen er veel hobby boeren afvallen.

 • Elevage

  er worden vragen gesteld, waarvan het antwoord ze geen ene -piep- aangaat.
  bijvoorbeeld: Ze zijn nu al aan het inventariseren hoeveel paarden je hebt, dan kan volgend jaar de paardenbelasting zó worden in gevoerd...........

Of registreer je om te kunnen reageren.