Home

Nieuws

Mansveld: snel regels voor hormoonverstorende stoffen

Brussel - Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat er zo snel mogelijk regels voor hormoonverstorende gewasbeschermingsmiddelen moeten komen.

Begin volgende maand praat de Europese Commissie met wetenschappers, bedrijfsleven en consumenten over de impact van hormoonverstorende stoffen.

De Europese Voedselveiligheidsautoriteit EFSA wil meer duidelijkheid verkrijgen over hormoonverstorende stoffen in gewasbeschermingsmiddelen. Zweedse, Oostenrijk en Franse voedselveiligheidsautoriteiten werken samen aan een onderzoek naar de effecten van lage doses hormoonverstorende stoffen, op een niveau waarbij in proeven geen verstoring wordt gemeten.

Reden voor het onderzoek is nieuwe Europese regelgeving voor hormoonverstorende effecten.

Of registreer je om te kunnen reageren.