Home

Nieuws 1 reactie

Landbouwcommissie EP wil geen extra methaanregels

Brussel - De landbouwcommissie van het Europees Parlement heeft ingestemd met het voorstel extra regels om de uitstoot van methaan te reguleren te schrappen. Volgens Europarlementariër Jan Huitema (VVD) is deze extra regelgeving niet nodig, omdat er al regels zijn op dit vlak. Ook Annie Schreijer (CDA) was tegen. "Het insluiten van methaan in de nieuwe emissieplafonds zou catastrofale gevolgen hebben voor onze doelen op het gebied van dierenwelzijn, zoals weidegang", aldus de politica.

De landbouwcommissie stemde ook in met het voorstel van Huitema om meer onderzoek te doen naar 'groene kunstmest', die uit dierlijke mest is geproduceerd. "Dit levert een geweldige bijdrage aan de kringloopeconomie en maakt ons minder afhankelijk van import", aldus Huitema. Momenteel is het gebruik van mineralenconcentraat als kunstmestvervanger nog verboden door de Europese Commissie.

Eén reactie

  • haag

    GOED BEZIG

Of registreer je om te kunnen reageren.