Home

Nieuws 3 reacties

Inbraakgolf bij boerderijen in Groningen

Stadskanaal - De Groningse politie waarschuwt akkerbouwers in de Oost-Groningse gemeenten Vlagtwedde, Stadskanaal, Bellingwedde en Oldambt voor inbraken in agrarische bedrijven.

Inbrekers op landbouwbedrijven hebben het in de afgelopen weken gemunt op gewasbeschermingsmiddelen en elektronische apparatuur uit tractoren. De politie heeft zeker zes bedrijfsinbraken geregistreerd in Stadskanaal, Vlagtwedde en Sellingen.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat inbraken vooral in de nachtelijke uren bij boeren bedrijven plaatsvinden. Inbrekers lopen via het erf het terrein op. Daarna zijn de afgesloten loodsen, schuren en opslagplaatsen van bestrijdingsmiddelen opengebroken. De opslagplaatsen werden doorzocht op zoek naar bestrijdingsmiddelen.

De politie gaat ervan uit dat de inbrekers kennis hebben van gewasbeschermingsmiddelen. Bij inbraken zijn ook zaaicomputers, bedieningspanelen en touchscreens mee. De schade bedraagt vele tienduizenden euro's.

Naar aanleiding van de inbraken houdt de politie extra toezicht. Dat heeft nog niet geresulteerd in aanhoudingen.

Laatste reacties

 • agratax2

  De politie doet zijn best, maar zouden hier de ouderwetse Heemhonden nog steun kunnen geven aan de Sterke Arm? Dat je voor duizenden schade hebt is erg, maar het moeten repareren van de schade met bijbehorend tijd verlies is zeker zo erg. Hopelijk gaan de dieven niet net te werk als enkele jaren geleden, toen ze zitmaaiers (oud of nieuwe geen punt) pikten, om na enkele weken terug te komen om de splik splinter nieuwe te pikken, die wel een nog betere handelswaarde hadden.  

 • trijnie

  De diefstal van zitmaaiers is nog steeds gaande rondom Hardenberg Ommen.

  En in Staphorst hele shovels gewoon vanaf het boerenerf.

 • veldzicht

  Diefstal op het platteland bestaat toch nog niet zo lang,,tot 25 jaar terug ging zelfs s,nachts nooit de huisdeur op slot en stond de auto met  contactsleutel er in in de schuur.dat zou ik nu niet meer doen. vooral buitenlandse ,poolse en bulgaarse, dieven stropen ook hier regelmatig de boel af, kijken  of er wat te halen valt

Of registreer je om te kunnen reageren.