Home

Nieuws 1 reactie

Grashoff opnieuw landbouwman GroenLinks

Den Haag - Rik Grashoff (54) is woensdag voor GroenLinks terug gekeerd in de Tweede Kamer.

Hij volgt Jesse Klaver op als landbouwwoordvoerder en neemt de plaats in die vrijkomt door het vertrek van fractievoorzitter Bram van Ojik.

Grashoff is een oude bekende op het landbouwdossier.  In de periode van 2010 tot 2012 zat hij voor GroenLinks in de Tweede Kamer.  In die tijd stond hij samen met Lutz Jacobi (PvdA) en Stientje van Veldhoven (D66) aan de basis van een alternatief voor het natuurbeleid van toenmalig staatssecretaris Henk Bleker (CDA).

Het plan Mooi Nederland leverde hem destijds samen met de mede-indieners het predicaat groenste politicus van Nederland op.  Mooi Nederland is door staatssecretaris Sharon Dijksma omarmd.

Grashoff probeerde in de Tweede Kamer beperkingen op te leggen aan de omvang van veestallen, door de megastal de definiëren als een stal van meer dan 300 Nederlandse grootte-eenheden (ongeveer 250 koeien).

Eén reactie

  • agratax2

    Deze stallen hebben een werkbare maat en misstaan niet in het landschap. Hier moet de toekomstige boer mee uit de voeten kunnen. Hij kan immers meerdere stallen naast elkaar bouwen en dan nog steeds geen Mega stal hebben, misschien wel een Mega bedrijf. Daar gaat tot nu toe de politiek niet over en Groen Links blijkt gezien de grens aanduiding van Grashoff, hier geen bezwaar tegen te hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.