Home

Nieuws

Fitch positiever over Nederlandse economie

Londen - Kredietbeoordelaar Fitch heeft zijn groeivooruitzichten voor de Nederlandse economie naar boven bijgesteld.

De firma voorziet nu voor zowel 2015 als 2016 een vooruitgang van 1,7 procent. Bij een eerdere schatting in januari was dat nog respectievelijk 1,2 en 1,4 procent.

Dat maakte Fitch vrijdagavond bekend. De kredietbeoordelaar wijst op de verbetering van het handelsklimaat sinds het begin van het jaar, en ook op de aantrekkende binnenlandse bestedingen. De consumptie is in 2014 gestabiliseerd en draagt inmiddels weer bij aan de economische groei.

Fitch handhaaft het hoogst mogelijke rapportcijfer (AAA) voor de kredietwaardigheid van ons land, met een stabiel vooruitzicht. De bezuinigingen en hervormingen die in de periode 2012 en 2013 zijn doorgevoerd, hebben de overheidsfinanciën structureel verbeterd, aldus de kredietbeoordelaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.