Home

Nieuws

Combinatie Univeg-Greenyard dichterbij

Gent – Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest zijn het eens geworden over een fusie. Het doel van de fusie is een wereldleider in de handel en verwerking van fruit en groenten te worden. De combinatie realiseert een gezamenlijke omzet van ruim €3,7 miljard.

De combinatie komt tot stand door inbreng van 100 procent van Univeg en 100 procent van Peatinvest, in ruil voor nieuwe aandelen Greenyard Foods. Univeg, de grootste van de drie, splitst om tot haar inbreng te komen het moederbedrijf De Weide Blik. Het vanuit Gent geleide en beursgenoteerde Greenyard Foods wordt de overkoepelende vennootschap van de nieuwe groep.
De nieuwe combinatie zal voor 42,5 procent eigendom zijn van bestaande aandeelhouders van Greenyard Foods, voor 49,6 procent van bestaande aandeelhouders van Univeg en 7,9 procent van bestaande aandeelhouders van Peatinvest. Topman wordt Hein Deprez die in alle drie de bedrijven zeer invloedrijk is. Univeg is in Nederland bekend als het moederbedrijf van Bakker Barendrecht, hofleverancier van Albert Heijn.
De transactie is afhankelijk van wettelijke goedkeuring, goedkeuring door de Europese mededingingsautoriteit en door een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van Greenyard Foods. De verwachting is dat de transactie tegen de zomer van 2015 afgerond kan worden.
Volgens de raad van bestuur van Greenyard Foods biedt de bedrijfscombinatie de kans om een wereldwijde speler te vormen die het volledige assortiment van zowel verse producten en diepvriesproducten als conserven aanbiedt. Univeg levert verse groenten en fruit, Greenyard vooral diepvriesproducten van het merk Pinguin en conserven van het merk Noliko. Peatinvest is een beetje een vreemde eend in de bijt als leverancier van potgrond.

Of registreer je om te kunnen reageren.