Home

Nieuws

Chinees-Russisch investeringsfonds in de maak

Moskou – Russische en Chinese autoriteiten richten samen een investeringsfonds voor de landbouw op.

Het fonds krijgt een omvang van $2 miljard (€1,78 miljard) en zal worden gebruikt voor nader te bepalen projecten. Dat heeft het hoofd van het Russische investeringsfonds RFID Kirill Dmitriev gezegd tegen persbureau RIA Novosti.
Het geld is afkomstig van RFID en daarnaast van het Russisch-Chinese investeringsfonds RCIF en de overheid van de Chinese provincie Heilongjiang. Heilongjiang ligt in het uiterste Noordoosten van China en grenst aan het Russische Verre Oosten.

De deal is bekendgemaakt aan de vooravond van een bezoek van de Chinese president Xi Jinping aan Moskou van 8 tot en met 10 mei.
Xi zal tijdens het bezoek de Russische president Vladimir Poetin bezoeken. De twee leiders zullen elkaar onder meer spreken over een serie energieprojecten en het bevorderen van wederzijdse handel en investeringen. Rusland wil graag een groter deel van Chinese buitenlandse investeringen ontvangen terwijl andersom Russische bedrijven meer markttoegang in China willen.
Rusland is een grote producent van allerlei grondstoffen terwijl China vooral een grote verbruiker is van grondstoffen, van olie tot soja en mais en van gas tot nikkel.

Of registreer je om te kunnen reageren.