Home

Nieuws 2 reacties

Britten traag met aanvraag rechten

Londen – Britse boeren blijken traag met het aanvragen van de nieuwe toeslagrechten. In Noord-Ierland en Wales, waar de deadline vandaag is, hadden vele duizenden boeren hun formulieren begin deze week nog niet ingestuurd. In Engeland en Schotland, waar de formulieren over een maand binnen moeten zijn, is het beeld hetzelfde.

In Groot-Brittannie wordt al weken geklaagd dat de nieuwe formulieren en procedures ingewikkeld zijn. Bovendien vinden boeren en hun organisaties dat essentiele informatie ontbreekt of niet tijdig beschikbaar is gekomen. Het gevolg is dat vele duizenden gegadigden hun aanvraag in ieder geval te laat lijken in te dienen.

Het ministerie van landbouw in Noord-Ierland meldde dinsdag dat nog 14.000 van de ruim 30.000 verwachte formulieren nog ontbraken. In Wales waren die dag 3.000 van de 17.000 aanvragen nog niet binnengekomen.

In Engeland hebben de boeren nog wat meer tijd, maar ook daar komen de aanvragen maar traag binnen. Het Rural Payments Agency meldde begin deze week dat het 12.900 van de verwachte 86.000 aanvragen ingevuld had teruggekregen. "Met nog maar een maand te gaan, druk ik de boeren op het hart om hun aanvraag nu zo snel mogelijk in te vullen. Laat het niet op de laatste minuut aankomen zodat je nog tijd hebt om hulp te vragen als dat nodig mocht blijken", zegt directeur klantenservice Justin Chamberlain van het RPA.

Laatste reacties

  • ohzo

    Britten zijn per definitie traag...

  • maxisprint


    Geen problemen met een site die is vastgelopen, als is het zo goed begrijp ...

Of registreer je om te kunnen reageren.