Home

Nieuws 16 reacties

'Boer kan profiteren van Wakker Dier-acties'

Amsterdam - De veehouderij kan profiteren van de acties van Wakker Dier. Boeren zien die mogelijkheid te weinig, of willen de mogelijkheid niet zien. Dat stelt Sjoerd van de Wouw, die als campagneleider vertrekt bij dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier.

De actievoerder meent dat de veehouderij niet helemaal in de gaten heeft welke voordelen er zijn te behalen. Dat supermarkten in Nederland alleen nog maar één ster-varkensvlees verkopen, komt de boeren ten goede, zegt Van de Wouw. In heel veel opzichten kan Wakker Dier samen met de boeren optrekken.

ZLTO
ZLTO-voorman Hans Huijbers zag in 2010 in dat er een brug te slaan viel tussen Wakker Dier en ZLTO. Maar die brug heeft tot nu toe weinig verkeer opgeleverd, beaamt Van de Wouw. Hij denkt dat dat te maken heeft met de onvolwassenheid van de boeren. "Zij willen niet inzien dat campagnes van Wakker Dier de veehouders juist kansen bieden. Natuurlijk leveren wij kritiek, en dat voelen boeren ook zo. Maar als supermarkten door onze kritiek overgaan op beter vlees, profiteren de boeren daarvan. Landbouworganisaties zien dat ook wel, maar zij durven vanwege hun achterban de hand niet uit te steken."

Profijt voor supermarkten
Van de Wouw stelt ook dat supermarkten meer profijt zouden kunnen trekken uit de Wakker Dier-campagnes, door zich tijdig te profileren. "Wij kondigen onze acties ruimschoots van te voren aan bij de bedrijven. Dat biedt ze de kans om onze actie te gebruiken om hun eigen imago op te krikken.  Ze kunnen zich profileren door tijdig aan onze eisen te voldoen.  Dat kost wat extra, maar publicitair halen ze dat er zeker weer uit."

Laatste reacties

 • joopi

  Beetje eenzijdig beeldvorming van sjoerd van de wouw.  Zijn achterban is 9 van de 10 keer ook niet op een normale manier mee te praten.

  Uitzonderingen daargelaten uiteraard, met mensen discussieren via de facebook site van WD bijvoorbeeld dan valt het kennisnivo van de 'dierenvrienden' behoorlijk tegen gemiddeld genomen

 • schoenmakers1

  wat een over het paard getild iemand, wakker dier doet alleen hier de kostprijs stijgen en je hebt het gezien met de kooieieren, ze komen gewoon uit het oostblok hierheen, hoe gek kun je zij om met zo iemand in zee te willen gaan

 • abtje


  Inderdaad beter dat ie vertrekt, het sterrenvlees was Wakker dier altijd tegen. Nu doen alsof het van hen afkomstig is.

  En als je de twee sterren rosbief verpakking dan leest schiet je in een lachstuip.

  De dieren drinken melk bij mama-koe, prima, eten natuurlijk gras en mais. Nu, ik heb een vleeskoe nog nooit natuurlijk mais zien eten. Maar dwaal nu een beetje teveel af.

 • masmas

  Wat een bullshit. Wakker dier gijzelt de boer en jullie laten het gebeuren

 • Coanma

  Het is heel verstandig hier juist op in te gaan, want straks met de TTIP wordt de Europese markt overspoelt met Amerikaans varkensvlees (is al aangegeven dat de varkensboeren hier het zwaar gaan krijgen) en dan is het een uitgelezen kans om met vlees afkomstig van diervriendelijk gehouden dieren de markt te bedienen, want genoeg mensen die wel anders willen eten!

 • PetervanKempen


  Leuke redenatie die alles zegt over de arrogantie van deze drammers:

  Wij ( WD) dreigen met acties en smaad en als jullie (boeren) verstandig zijn gaan jullie tevoren overstag.

  Een mooier voorbeeld van de 'afgeneden paardenkop strategie' ( Godfather) van deze terroristen op de waarheid en geldende wetgeving heb ik nog nooit gelezen.

   

 • schoenmakers1

  #5 als wij hier onder dezelfde omstandigheden mogen produceren als op een ander wordt het voor ons alleen maar makkelijker, ze zullen toch geen dingen gaan importeren die hier niet toegestaan zijn

 • df

  Pardon ??
  Boeren onvolwassenheid verwijten ??
  Meneer de vertrekkende campagneleider gaat natrappen !!

 • DJ-D

  Gewoon een slechte verliezer heeft nog helemaal niets bereikt met zn acties. Het interesseert mensen niet wat ze eten als het maar goedkoop is en lekker smaakt. Ook al zeggen ze van wel. Leg een kipspie op de barbecue en Iedereen eet hem op. Zijn alleen bang als het niet goed gaar is of is aangebrandt. 

 • Elevage

  WD en samen optrekken met de boeren........ Da's een beetje vloeken in de kerk!
  Natuurlijk heeft WD nog nooit 1 haar op hun hoofd gehad die wilde samenwerken met boeren. Kan natuurlijk ook niet, want zij weten toch alles beter.
  En dan weinig verkeer over de brug: da's nogal logisch als er iedere keer vette tol betaald moet worden, dan neem je wel een andere brug of het pontje ;-)

 • schapendoes

  Caonma is de enige die verstandig reageert. Voor de rest alleen maar paranoïde reacties. Kom op zeg. Er zijn ondertussen héél veel Nederlanders die een fatsoenlijke prijs willen betalen voor een fatsoenlijk geproiduceerd lapje vkees. Spring daar als sector in.
  Boeren zouden veel meer verdienen aan hun inspanningen als ze zich niet lieten ringeloren.

 • DJ-D

  Tussen 'willen' en structureel 'doen' zit het hem. Je bent vrij omdat te doen Schapedoes. En promoot je produkt dan 'fatsoenlijk' en niet door je af te zetten tegen een ander product. Smaak moet beter zijn en niet duurder, anders weinig tot geen kans van slagen op den duur.

 • hooghoes

  Ik denk ook dat je beter af bent met wakker dier , dan met lto of nmv of nvv

 • HesselBouma


  Ondanks de plofkippen reclame is vorig jaar twee procent meer plofkip verkocht. Goed voor de bijstands moeder en het milieu. De buiten lopende kip heeft het niet beter dan de ganbare en de voedselveiligheid is in het geding.

 • veldzicht

  Dat is voor het eerst dat W.D. zich zorgen maakt om het inkomen van de boeren,
   dat zal ze een rot zorg zijn,het enigste wat telt is dat het vlees duur blijft
  zodat er minder of nog liever geen vlees wordt gegeten.
  een grote pot nat,Manon Blaas,Hertsenberg,Thieme,Sj. v/d Wouw ,Koffeman,
  Volkert v/d Graaf en nog een hele lijst,allemaal tegen de reguliere landbouw
  en eigen belang staat voorop.


 • PetervanKempen


  Folkert was een collega van van der Wouw.

  NATUUUUURLIJK was die het niet eens met de moord op Pim Fortuyn, door Folkert, zijn vriend,  maar toch....

  Ga maar lekker bij Foodwatch drammen dat je op elk etiket elk microgram dierlijk ingredient wil laten lezen door je parochie veganisten, Sjoerd.

  Wie weet mag je ooit vleeseters aangeven bij je eigen vegapolitie, de hemel op aarde lijkt me dat voor jou. Wel je vitamine B12 pillen blijven slikken hoor!

  Bye Bye!

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.