Home

Nieuws 1 reactie

Asscher oneens met kritiek op WWZ

Den Haag - Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher is verbaasd over de kritiek van LTO-voorman Albert Jan Maat op de nieuwe Wet Werk en Zekerheid (WWZ). Dat laat hij aan de NOS weten. Volgens LTO'er Maat pakt de Wet Werk en Zekerheid niet goed uit voor de agrarische sector. LTO Nederland dringt aan op uitzonderingen voor seizoenswerkers.

Volgens Asscher is hij in februari de werkgevers al tegemoet gekomen met een reparatiewet waardoor de terugwerkende kracht beperkt is tot juli 2012. Volgens de minister van Sociale Zaken is de WWZ nu voldoende flexibel. Asscher roept werkgevers op om nu 'echt werk te maken' van de afspraken in het Sociaal Akkoord, dat als fundament dient voor de wet. Daarin is geregeld dat de positie van flexwerkers beter beschermd wordt. Volgens Asscher heeft de agrarische sector destijds het akkoord zelf ondertekend.

Maat erkent dat hij zijn handtekening heeft gezet onder het Sociaal Akkoord. "Daar sta ik ook achter", zegt Maat. Hij ontkent echter dat destijds al duidelijk was dat er een terugwerkende kracht voor de transitievergoeding zou gelden in de WWZ. "Dat is ons een brug te ver en daar zijn we het ook absoluut niet mee eens. In februari hebben dat ook gelijk aan Asscher laten weten."
In reactie op alle commotie over de WWZ laat het CDA bij monde van Kamerlid Pieter Heerma aan BNR-radio weten dat hij een Kamerdebat wilt met Asscher over dit onderwerp. Volgens Heerma zorgt de wet van Asscher ervoor dat werknemers juist sneller zonder baan komen te zitten omdat werkgevers geen vast contract willen geven. "De signalen daarvan zijn steeds sterker. We hebben een aantal weken geleden al een debat gehad naar aanleiding van ING." De CDA'er verwijst daarmee naar de uitzendkrachten die zijn weggestuurd bij de bank.

Eén reactie

  • ikkethuis

    onwerkbaar, enorme administratieve lasten, en bij vertrek nog betalen omdat het werk gedaan is. Dat is bij tijdelijke arbeid toch normaal?? Het moet niet gekker worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.