Home

Nieuws 10 reactieslaatste update:1 feb 2016

A-ware roept bestuur DOC op tot uitstel stemming fusie

Lopik - A-ware topman Jan Anker roept het bestuur van DOC Kaas in een open brief op de stemming voor of tegen een fusie met het Duitse DMK uit te stellen.

Anker pleit in de open brief voor een adempauze en voorstel tot uitwerken van alternatieven onder onafhankelijk voorzitterschap van Aalt Dijkhuizen. De stemming staat voor morgen op de agenda.

Volgens A-ware bevindt het bestuur van DOC zich in een ideale onderhandelingspositie nu ook bedrijven als A-ware en Hochwald hebben aangegeven een goed alternatief te kunnen bieden op de fusie met DMK. "U kunt werken aan de beste oplossing voor de korte en lange termijn als gaat om afnamezekerheid en een goede melkprijs voor de leden."

Anker is van mening dat het mogelijk moet zijn om binnen een paar maanden de voorliggende alternatieven uit te werken en ter goedkeuring aan de leden voor te leggen. Zijn suggestie is om Aalt Dijkhuizen, boegbeeld van de Topsector Agri & Food en voormalig voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen UR, te vragen om dit proces onder onafhankelijke leiding plaats te laten vinden.

 

Lees alles over de fusieplannen van DOC Kaas en DMK in het dossier

Laatste reacties

 • geen boer

  'never a dull moment' in deze zaak. De voorstellen vliegen opeens over de tafel, via de media nog wel. Niemand kan in de toekomst kijken en al helemaal geen garanties geven, maar hoe je het ook wendt of keert: Hochwald en Aware zijn duidelijk beducht voor het nieuwe fusiebedrijf.


 • Mozes

  Als er wordt uitgesteld ontstaat precies wat A-ware wil: een zelfstandig DOC die voor de afzet van kaas is overgeleverd aan A-ware. 
  Na uitstel van stemming moeten er alternatieven worden uitgewerkt. Daar moet over gestemd worden en met tweederde meerderheid worden aangenomen. A-ware weet van tevoren dat in die situatie geen enkel voorstel tweederde meerderheid zal krijgen. Het eindresultaat zal zijn dat DOC ontredderd en machteloos in zijn huidige situatie blijft zitten. En dat is nu precies wat A-ware wil. 

 • dayo

  die blik van jan op die foto staat me al niet aan!

 • hansvanbergen


  Waarom? Ook DMK wordt toch veel beter van deze fusie? Ook hun leden gaan meeprofteren van een hogere melkprijs. Dat zullen die leden eindelijk ook wel eens willen. Dus DMK wil over een paar maanden nog steeds heel erg graag fuseren met DOC. Anders spreken ze zichzelf enorm tegen. Toch. Voordeel van eerst afstemmen, onderzoeken en dan alsnog fuseren is EENHEID. Het is de vraag of alle leden wel meegaan naar DMK onder de huidige omstandigheden.

 • rmw

  Iedereen kan zijn keuze kenbaar maken, daar is niet meer tijd voor nodig!
  Succes ermee morgen!

 • wvb

  Gegokt en verloren

 • joep46

  Zo zorgvuldig als het proces bij DOC is gegaan zal het met A-ware nooit het geval zijn. De boeren hebben daar immers niks in te brengen.Morgen zullen de DOC boeren dan ook ( en wel zeer terecht ) massaal voor de fusie stemmen. Mocht onverhoopt geen 2/3 meerderheid worden gehaald dan is A-ware geslaagd in haar opzet namelijk goedkoop melk verwerven en wordt de meerderheid van de DOC boeren wederom gegijzeld door een minderheid die hopelijk lessen heeft geleerd uit het recente verleden en haar collega's ( en uiteraard ook zichzelf) daarmee tekort doet. Dat kun je redelijkerwijs niet verantwoorden. Dus DOC boeren houdt de gelederen gesloten en laat u niet afleiden door 'non valeurs'.

 • tuier

  Wij hebben de laatste weken al veel verhalen van deze en gene voorbij zien komen. Een ieder heeft zijn zegje kunnen doen. Ik wil de leden morgen heel veel wijsheid toe wensen als ze in Zwolle zijn en moeten gaan stemmen. Ik wil nog een ding kwijt door te zeggen :'Er is meer tussen hemel en aarde dan alleen DMK '.

 • joep46

  Als Tuier wijs is meldt hij zich spontaan aan als lid bij DOC. Kan hij dan immers ook op de ledenvergadering zijn zegje doen en invloed uitoefenen op een 'nette'manier.

 • vries-douwe

  hé hé deze keer eens de moeite waard om de reacties te lezen. Ik ben van mening, dat de DOC  leden verstandig gekozen hebben en wens hen  een gezonde zakelijke verhouding toe met ons(FR. Camp.)
  DUCE

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.