Home

Nieuws

17 procent heeft meitelling ingediend

Den Haag- Tot 1 mei hebben 14.871 relaties van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de Gecombineerde Opgave ingediend. Dit is 17 procent van het totaal.

De uitvoeringsorganisatie RVO.nl verzoekt dit jaar zo'n 85.000 ondernemers de meitelling in te dienen. Hiervan doen zo'n 57.000 een beroep op de Basis Betalingsregeling (BBR). Normaal is de deadline voor de opgave 15 mei, maar iedereen krijgt een maand extra tijd. Aanleiding hiervoor is dat veel landen problemen verwachten bij het indienen, omdat dit jaar voor het eerst wordt gewerkt volgens het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

RVO.nl raadt aan om de opgave wel in te dienen voor 15 mei. "Zeker als u met de opgave ook een aanvraag doet voor één of meer subsidies. Hoe later u indient, hoe groter de kans is dat u ook later wordt uitbetaald", aldus de Rijksdienst op haar site.

Klik hier voor het laatste nieuws en achtergronden over de Gecombineerde Opgave.

Of registreer je om te kunnen reageren.