Home

Nieuws 9 reacties

Wolf in Drenthe en Groningen was Duitse pup

Assen - De wolf die ongeveer een maand geleden door Groningen en Drenthe kuierde, was een jaar oud. Het dier is in het voorjaar van 2014 geboren in de omgeving van de steden Hamburg en Bremen in Duitsland.

Dat heeft de provincie Drenthe donderdag bekendgemaakt. Onderzoekers hebben bij gedode schapen DNA-materiaal van de wolf gevonden. Dat hebben ze vergeleken met de databank van wolven in Duitsland.

De pup had vijf broertjes en zusjes. Hij heeft waarschijnlijk het leefgebied van zijn ouders verlaten en zocht een eigen leefgebied. Daarbij stak hij de grens over. Omdat hij jong en onervaren was, wist hij nog niet goed hoe hij moest jagen. Dat verklaart de verwondingen die de schapen hadden. De wonden waren anders dan wat doorgaans bij een gedood schaap wordt gezien.

De wolf is op 13 maart voor het laatst gezien in de buurt van de Noord-Duitse stad Oldenburg.

Laatste reacties

 • T@deler

  januari 2015 :
  Op de video met de  hele familie die waarschijnlijk niet schuw is door de aanwezigheid van de vele soldaten die de 'wilde' wolven niets te eten geven ...
  <>

 • PetervanKempen


  @T@deler: Inderdaad een typisch voorbeeld wat er door die dierenknuffel hype gebeurt met wilde dieren die te dicht bij de zogenaamde beschaving (moeten) verblijven. Op de Veluwe heb je 'wilde' Zwijnen die bedelen om brood bij autoraampjes, in Amerika bedelende beren in de nationale parken, in Zandvoort hebben we patat vossen en op terasjes bedelende n mussen en bastaard duiven, helaas , ondanks die tranentrekkende verhalen van wolven adepten, dit alles heeft NIETS met natuur of echt wild te maken. Zodra je wilde dieren als zodanig behandeld en ze bejaagt dan is het echt wild. Als je ze door puur overbevolking en ruimtegebrek wel moet bejegenen, zijn het gewoon huisdieren aan het worden. Ik lees nog : de schapen zijn waarschijnlijk door honden aangevallen, en :  de schade wordt niet vergoed. Nu dit. Veelzeggend!

 • T@deler

  Nog een video van de 'wilde' wolven die je normaal niet ziet van 26 maart:
  <a href='<>'><>;

 • J@gertje


  T@deler, Mooie beelden.
  En dat zijn dus echte wilde wolven.
  Je zult ze niet vaak zien want ze zijn bang voor mensen blablablabaldieblaba
  Aldus 'wovendeskundige Leo Linartz.

  I.i.g zorgen dat je goed voorbereid bent als je het veld in gaat.

 • J@gertje


  T@deler, Mooie beelden.
  En dat zijn dus echte wilde wolven.
  Je zult ze niet vaak zien want ze zijn bang voor mensen blablablabaldieblaba
  Aldus 'wolvendeskundige Leo Linartz.

  I.i.g zorgen dat je goed voorbereid bent als je het veld in gaat.

 • W Geverink

  Holy shit Tadeler! Wat zou Leo de 'wolven deskundige' doen als de trekker er bij zou gaan staan. Zijn eigen deskundigheid vertrouwen en naar huis toe lopen of zou hij toch liever een vriend bellen...? 

 • Mozes

  Al vaker heb ik uitgesproken dat ik mij niet kon voorstellen dat een wolf in Nederland zijn schuwheid kan behouden. De wolf die laatst door noord Nederland banjerde was zo volkomen gespeend van iedere schuwheid voor de mens dat ik er van overtuigt was dat deze in gevangenschap was opgegroeid en door wolvenidealisten was uitgezet. Nu blijkt uit DNA onderzoek dat hij afkomstig is uit een roedel die in het wild leeft. Mijn vrees dat een wolf in Nederland zijn schuwheid niet kan behouden blijkt bij de eerste wolf al duizend keer meer waarheid te zijn dan ik had kunnen denken. 

 • J@gertje

  @W Geverink, Leo maakt eerst zijn broek vol en gaat dan via de uitlaat de trekker in.
  Heb jij ooit een ambtenaar zien lopen, laat staan rennen?

 • agro1


  we hebben een nieuwe soort mogen aanschouwen: de schootwolf!!! toch zie ik nog liever de geschotenwolf!!! roofdieren in boerenland, dat is geen goed idee. roofdieren in de stad, daarentegen, zou een verrijking zijn enne... ook een probaat middel tegen de aldaar heersende overbevolking. prima plan, de wolf pakt de zwaksten eerst!!!! hoe schoon kan de natuur toch zijn!!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.