Home

Nieuws 5 reacties

Winst voor Britse Co-op na verkoop boerderijen

Londen – De Britse Co-op groep heeft vorig jaar een winst gemaakt van €172 miljoen, na over 2013 nog €350 miljoen verlies te hebben geleden. Dat resultaat is echter geheel te danken aan de verkoop van het boerenbedrijf en van de apotheken. Zonder die eenmalige opbrengsten had Co-op op z'n hoogst quitte gedraaid.

Co-op is de vijfde supermarkt van Groot-Brittannië maar heeft ook een verzekerings- en een begrafenisbedrijf. De groep zat jaren financieel in zwaar weer en besloot daarom de boerderijen, die vooral aan de eigen winkels leverden, te verkopen. Los daarvan meldt Co-op dat de vergelijkbare omzet in de winkels vorig jaar ruim 3 procent toenam, waarmee het bedrijf één van de beter presterende Britse supermarkten is. Om die groei vast te houden, zal de onderneming ook fors investeren in haar winkelbestand.

Laatste reacties

 • John*

  hmmz, bedrijf wat de volledige keten van zaad tot mond in handen heeft draait verlies.. en nu boerderijen van de hand zijn break even.

 • John*

  de verliezen zijn dus elders in de keten neergelegd!

 • agro1


  nee john, boeren is een verlieslatende zaak. producten aankopen is veeeel voordeliger. productieverliezen opgeheven. en nog klagen over hoge grondstofprijzen!!!! leve wat faillissementen in de verkoopketens, producent geen brood, handel ook geen brood, eindelijk gerechtigheid.

 • John*

  volgens mij bedoelen we tzelfde agro2. er wordt dik geprofiteerd van oud geld en excellente prestaties verderop in de keten.

 • agratax2

  Zou dit artikel de boeren ogen openen en ze tot de cnclusie doen komen, dat landbouwbedrijven een vorm is van het subsidieren van de massa. De massa  die denkt dat zij de boeren subsidieren en rijk maken door via de belasting het boeren inkomen met een fooi iets op krikken. Maar gezien boven staand artikel is hiermee het inkomen nog te laag om rendabel te werken. 

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.