Home

Nieuws

Wageningen UR mondiaal opnieuw in landbouw top 3

Londen - Van alle universiteiten in de wereld die zich bezig houden met het onderwerp landbouw staat de Wageningen UR op de derde plaats.

Dit blijkt uit onderzoek 'QS World University Rankings by Subject 2015', van de website TopUniversities.com.
In de algehele top 10 van universiteiten staat Wageningen UR met het onderwerp land- en bosbouw op de derde plaats, dat is een plek lager dan de notering in 2014. Op het onderwerp milieuwetenschappen scoort Wageningen UR ook goed met een zevende plaats, een plek hoger dan in 2014.
De landbouw top 10 wordt aangevoerd door de universiteit van Californië. Net voor Wageningen UR eindigde de universiteit van Cornell (VS) op de tweede plek. Met Australian National University (plek 7) en de Zweedse University of Agricultural Scienes (plek 10) is Wageningen UR de enige universiteit van buiten de Verenigde Staten in de top 10.
Voor het onderzoek zijn ruim 85.000 academici en bijna 42.000 werkgevers ondervraagd. Daarnaast zijn meer dan 17 miljoen onderzoeksrapporten geanalyseerd om tot de ranglijst te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.