Home

Nieuws

Waardering voor wild groeit

Amersfoort - Eten uit de natuur wint aan populariteit. Dat concludeert de Koninklijke Jagersvereniging uit een enquête die ze heeft laten doen door marketingbureau Zest.

56  procent van de Nederlanders is voorstander van duurzame benutting van wild uit het landschap, blijkt uit dat onderzoek. De jagersvereniging constateert een forse stijging in de waardering van wild als 'duurzaam product uit het landschap'. Nu vindt 56 procent van de Nederlanders dat terwijl een eerder onderzoek van Motivaction in 2013 nog maar op 36 procent kwam. Daarnaast vindt bijna de  helft van de mensen het belangrijk dat geschoten wild beschikbaar komt voor consumptie. Een meerderheid zou tegen een jachtverbod zijn.

Voorzitter Roelf H. de Boer: "Uit dit onderzoek blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders voorstander is van duurzame benutting van wild uit het landschap."

Of registreer je om te kunnen reageren.