Home

Nieuws

WNF Duitsland: eet minder vlees

Berlijn - Het Wereld Natuur Fonds (WNF) in Duitsland heeft woensdag een oproep het land in gestuurd om minder vlees te eten.

De Duitse afdeling van WNF schaart zich daarmee onder het koor van degenen die van oordeel zijn dat vermindering van de vleesconsumptie goed is voor het klimaat en het milieu, in het bijzonder de biodiversiteit.

Dat oordeel onderbouwt het WNF in een eveneens woensdag gepubliceerde studie. Tevens lanceert het fonds een nieuwe voedingspiramide waarin vlees en vleeswaren nog maar een aandeel hebben van 2,8 procent gerekend naar het gewicht van het totale voedingspakket van een persoon gedurende een week . Graanproducten en aardappelen 'krijgen' van het WNF een aandeel van 30,6 procent en groente 23,1 procent. Het percentage vlees komt neer op 353 gram. In de praktijk eet een Duitse man gemiddeld een kilo vlees per week, een vrouw 600 gram.

De voedingspiramide is opgesteld in samenwerking met voedingsdeskundigen van voedingsbureau Deutsche Gesellschaft für Ernährung (DGE).

Of registreer je om te kunnen reageren.