Home

Nieuws

Van Zelderen Europees voorzitter biologische boeren

Brussel - Biologisch melkveehouder Kees van Zelderen is de nieuwe voorzitter van de werkgroep biologische landbouw van de Europese landbouworganisatie Copa Cogeca.

Van Zelderen vraagt bij zijn benoeming aandacht voor de nieuwe Europese biologische richtlijn. "Er moet evolutie komen, geen revolutie", vindt Van Zelderen. "Het huidige systeem is in 20 jaar opgebouwd en werkt goed. Het is van groot belang dat de Europese richtlijn de biologische landbouw ondersteunt bij verdere ontwikkeling, en er zorg voor draagt dat de 225.000 biologische boeren in de EU een boterham kunnen blijven verdienen met hun bedrijf."

Van Zelderen is ook voorzitter van de vakgroep biologische landbouw van LTO Nederland. De Deense Lone Andersen en Duitse Heinrich Von Bassewitz zijn gekozen tot vice-voorzitters van de biologische werkgroep van Copa Cogeca.

Of registreer je om te kunnen reageren.