Home

Nieuws 2 reacties

Uitzendkrachten in agrarische sector 'bij bosjes' ontslagen

Amsterdam - Om de nieuwe ontslagregels die per 1 juli 2015 van kracht worden te ontlopen, ontslaan bedrijven steeds vaker uitzendkrachten.

Dat is een trend die volgens De Volkskrant blijkt op basis van het inzien van mails en documenten. Door uitzendkrachten voor die datum te ontslaan, wordt voorkomen dat de vanaf juli geldende ontslagvergoeding in de Wet Werk en Zekerheid betaald moet worden.

Zo zou het bestuur van ING volgens de Volkskrant geschreven hebben dat het inzetten van uitzendkrachten die in aanmerking komen voor een vast contract "niet langer wenselijk is, omdat dit arbeidsrechtelijke risico's met zich meebrengt".

In de agrarische sector en de voedingsmiddelenindustrie raken uitzendkrachten 'bij bosjes' hun baan kwijt, zegt Henry Stroek van vakcentrale CNV in een reactie. Ook verschillende uitzendbureaus zouden volgens de krant soortgelijke ervaringen hebben.
Uitzendbedrijven willen de ontslagvergoeding doorberekenen in de tarieven, maar veel werkgevers willen niet opdraaien voor wat bij een modaal salaris €1.000 per jaar is per uitzendkracht. Ze melden dat ze af willen van de uitzendkrachten, bevestigt de NBBU, de werkgeverskoepel van kleinere en middelgrote uitzendbureaus.

Naar aanleiding van alle berichtgeving over een ontslaggolf onder uitzendkrachten hebben CNV voorzitter Maurice Limmen en FNV voorzitter Ton Heerts gezamenlijk de directie van ING om opheldering gevraagd.

Laatste reacties

  • J@gertje

    Uitzendkrachten er uit en goedkope Polen, via een Duits uitzendbureau, voor 6 eurie per uur er in.

  • hstroek

    Let dan maar op de ketenaansprakelijkheid na 1 juli.

    Ook het 'nieuwe' FIA construct is oppassen geblazen.

    eerlijk en correct duurt het langst.

Of registreer je om te kunnen reageren.