Home

Nieuws

Twentenaren uiten zorg bij Dijksma

Den Haag - Een groep Twentse burgers en ondernemers heeft woensdag voorafgaand aan het debat over het Programma Aanpak Stikstof (PAS) aan staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken haar zorg geuit over de gevolgen van het natuurbeleid.

Woordvoerder Alfons uit het Broek uit De Lutte van de groep 'No Agriculture, No Nature' maakte aan de staatssecretaris duidelijk dat natuurbehoud ook mogelijk is zonder ingrijpende maatregelen, die het ondernemers lastig maken door te boeren. Staatssecretaris Dijksma erkende dat er in Twente een aantal moeilijke situaties is. "We moeten in overleg blijven. We hebben in heel het land heel veel oplossingen gevonden, maar in Twente blijft het lastig."

De staatssecretaris relativeerde opmerkingen van gedeputeerde Hester Maij en Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. "Ik hoor wat Annie zegt, ik hoor wat de commissaris van de koning zegt, Maar het is niet eenvoudig. De andere kant is dat er heel veel rechtszaken zijn over bezwaren tegen vergunningen. Dat verhaal hoort er ook bij."

Of registreer je om te kunnen reageren.