Home

Nieuws

Tarieven bij zonnepanelen niet duidelijk

Den Haag - Particulieren met een zonnepaneel krijgen van energieleveranciers te weinig informatie over de geldende prijzen en voorwaarden. Hierdoor is het voor de consument lastig om een vergelijking te maken tussen de aanbieders op de markt. Dat meldde toezichthouder (Autoriteit Consument & Markt) ACM vrijdag.

Consumenten die elektriciteit opwekken met zonnepanelen mogen energie die ze 'overhebben' terugleveren aan het openbare net. Over de manier waarop dit gebeurt en hoe alles verrekend wordt, moeten de aanbieders consumenten goed informeren. Maar dat is bij veel leveranciers niet het geval.

Eind vorig jaar heeft ACM met de energieaanbieders al afspraken gemaakt over hoe de consument zou moeten worden voorgelicht. De marktmeester heeft de aanbieders erop aangesproken, nu blijkt dat zij hun zaakjes nog niet op orde hebben. Als zij het niet beter gaan doen, volgen maatregelen.

"Aanbieders moeten consumenten volledig en juist informeren zodat die aanbiedingen kunnen vergelijken en nota's kunnen controleren", aldus bestuurder Anita Vegter van de ACM. "Als de consument een geïnformeerde keuze kan maken gaat daar concurrentiedruk van uit. Dit is goed is voor de prijs, kwaliteit en innovatie."

Of registreer je om te kunnen reageren.