Home

Nieuws

Sector krijgt Agrarisch Ambassadeur

Doetinchem - Dit jaar zal de agrarische sector voor het eerst een Agrarisch Ambassadeur hebben. Althans, als het aan boerinnen van Stichting Daan ligt.

Stichting Daan is een initiatief van vier boerendochters. Tijdens een weekendje Amsterdam merkten zij dat de stedelingen geen idee hebben wat boeren zoal doen de hele dag. Mede-oprichter Suzanne Ruesink: "We merkten dat de Amsterdammers die we ontmoetten wel geïnteresseerd waren in wat een boerenbedrijf is, maar echt niet weten wat een boer doet." Daarop besloten de vier een stichting op te richten die zich inzet voor de verbinding tussen stad en platteland.

Stichting Daan moet het aanspreekpunt worden van en voor de agrarische sector. Om een boegbeeld te hebben, organiseren de oprichters in juni de verkiezing van Agrarisch Ambassadeur. Ruesink: "We zijn in gesprek met het agrarisch bedrijfsleven en met boerenorganisaties om het initiatief van de grond te krijgen."
De Agrarisch Ambassadeur wordt verkozen op de Farm- en Countryfair, in juni in het Gelderse Aalten. De man of vrouw die verkozen wordt, moet vooral communicatief vaardig zijn en mediageniek. "We hebben goede contacten in de media. We willen dat onze Agrarisch Ambassadeur bijvoorbeeld maandelijks aanschuift bij het tv-programma De 
Wereld Draait Door van Matthijs van Nieuwkerk en in een voor stedelingen begrijpelijke taal uitlegt wat een boer is en doet."

Of registreer je om te kunnen reageren.