Home

Nieuws

RvS geeft zeven boeren in Groesbeek gelijk

Den Haag - Zeven rundveehouders in de gemeente Groesbeek mogen hun bedrijf wel uitbreiden tot 1,5 hectare bouwblok. Dat heeft de Raad van State onlangs bepaald.

In het bestemmingsplan van de gemeente is vastgelegd dat de zeven boeren maximaal een bouwblok van 1,5 hectare mogen gebruiken. De Werkgroep Milieubeheer wilde dit echter niet. Zij wilde een bestemmingsplanwijziging die zou voorkomen dat boeren konden uitbreiden. De boeren hadden de gemeente aan hun zijde. De Raad van State (RvS) stelde de werkgroep in het ongelijk.

Veehouder Theo Langeveld is een van de zeven veehouders in het gebied. Hij is opgelucht over de uitspraak. "Eindelijk eens goed nieuws. De uitspraak betekent heel veel voor ons. Mijn zoon Daan wil het bedrijf voortzetten. We hebben een vergunning voor 200 koeien en melken er nu 150. Nu we het bedrijf toch volgens plan mogen uitbreiden naar 1,5 hectare bouwblok, heeft Daan toekomst op het bedrijf." Ook de andere zes veehouders in Groesbeek zijn jonge boeren die graag in de toekomst willen uitbreiden, weet Langeveld. "Dat is nu dus mogelijk."

Of registreer je om te kunnen reageren.