Home

Nieuws 4 reacties

Rabobank: mestverwerking komt beter van de grond

Utrecht - Ruud Huirne, directeur Agro en Food van Rabobank Nederland, verwacht dat de mestverwerking beter van de grond komt nu er duidelijkheid is over de grondgebondenheid in de melkveehouderij.

Dat zei hij op een bijeenkomst van de Rabobank voor landbouwjournalisten. "Je ziet dat veel initiatieven voor mestverwerking pas van de grond komen als boeren zekerheid hebben over mestverwerking. Die zekerheid is er, nu er duidelijkheid is gekomen voor de melkveehouderij.
Huirne ontkent dat er tot nu toe nauwelijks mestverwerking van de grond is gekomen. "Er zijn initiatieven genoeg. Maar ik verwacht wel dat er met de duidelijkheid voor de melkveesector een versnelling zal komen."
Anders dan vermoedens dat de Rabobank niet bereid is om mestverwerking te financieren, zegt Huirne zegt dat Rabobank zeker bereid is om goede initiatieven voor mestverwerking te financieren. "We zijn onderdeel van het mestfonds en financieren goede  initiatieven. We lopen er zeker niet voor weg, maar er wordt wel gekeken naar maatschappelijk draagvlak voor de  plannen", aldus Huirne.

Laatste reacties

 • daan1908


  Zeldzaam  gezwets , de RABO  verdient  goed  aan   de   veehouderij ,  maar  loopt  als  eerste  weg  als  er  iets  op  mestverwerkingsgebied  moet  gebeuren .

   

 • Jan-Zonderland

  De beste man gebruikt veel woorden maar zegt niks. Stoepje is weer schoongeveegd.

 • joohoo

  Vergunnigen  en rechts zekerheid bepalen het succes van mestverwerking, niet de financiering.

 • Piggy100


  Helemaal mee eens Daan.

  Eerst laat de Rabo je investeren in mestverwerking en zijn ze heel erg positief. De accountmanager kan het hoge rendement zelfs uitrekenen achter op een sigarendoos. Zo positief dat de boeren zich gaan inschrijven.

  Maar als het iets minder gaat dan moeten er mega veel rapporten gemaakt worden van de Rabo tegen erg hoge kosten, zodat het rendement steeds lager wordt. En dan trekt de Rabo er zelf de stekker uit! En wie blijven er dan weer achter met alle ellende??  De boeren!! 

  Dhr. Huirne vertelt zoveel, maar de praktijk wijst telkens weer heel anders uit.
  Wanneer stopt het eens met dit gedrag van de RABO? Wanneer wordt de politiek eens wakker? Hoelang moet dit nog doorgaan?
    

Of registreer je om te kunnen reageren.