Home

Nieuws 7 reacties

PvdA wil opheldering over toename antibioticaresistentie

Den Haag - De PvdA wil van staatssecretaris Sharon Dijksma en minister Edith Schippers nadere toelichting op de toename van antibioticaresistentie bij veehouders.

Kamerleden Tjeerd van Dekken, Agnes Wolbert en Henk Leenders willen van de staatssecretaris en de minister weten waarom huisartsen in de Noord-Brabantse gemeente Reusel-De Mierden alarm slaan, terwijl het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu geen toename in resistentie ziet.

De Kamerleden vermoeden dat gegevens over resistentie niet allemaal even snel terechtkomen bij het RIVM. De PvdA vraagt of de kans aanwezig is dat laboratoria sneller geneigd zijn gegevens over resistentie aan het RIVM te leveren, als zij onderzoek doen in gebieden waar de problemen groter zijn. Zij willen dat de bewindslieden in gesprek gaan met de betrokken huisartsen over de problemen.

Laatste reacties

 • YOMI


  Het wordt eens tijd dat iemand de politici gaat uitleggen dat de MRSA die veehouders bij zich kunnen dragen de LA MRSA is.

  Deze gaat niet of nauwelijks over van mens naar mens, maar wel van dier naar mens.

  Naast varkens en kalveren kunnen ook gewone huisdieren als honden en katten drager zijn van LA MRSA

   

  De MRSA waar normaal over gesproken wordt zijn de resistente bacterien die ontstaan zijn door het overmatige en slechte gebruik van antibiotica door de mensen zelf.

  Dit noemen ze HA MRSA (ziekenhuis) en CA MRSA. Deze soorten zijn wel overdraagbaar van mens naar mens.

   

  Het wordt de hoogste tijd dat de media en de politiek het publiek hier eens goed over gaan voorlichten.

  Van alle MRSA die er is, is ruim 90% HA en CA MRSA.

  De mens is en blijft de grootste veroorzaker van resitentie.

 • varkenshouder1


  Ze zoeken gewoon een zondebok om zelf gevrijwaard te blijven met ziekenhuizen enzovoort.

 • j.verstraten1

  jij zit er goed in yomi. Vraag me alleen wel af of bewuste politici dit wel wíllen horen, want het past niet in hun agenda.

 • vragenantwoord

  petje af yomi klare taal ! wist ik ook niet

  het antibiotica gebruik kan denk ik ook wel een heel eind naar beneden als IEDEREEN zou mogen vaccineren tegen verscheidene ziektes ( dus ook geen udd meer ! ) en daar door de absurde prijs van die vaccines naar beneden gaat

 • juur

  Onlangs vragen in het ziekenhuis bij opname, over dierziekten o.a. MRSA bacterie en afstand wonen tot dierverblijven.Wordt nu allemaal geregisteerd.

 • Professor P

  Idd Yomi. Tijd om resistentie bij de burger te onderzoeken. Waarschijnlijk is de besmettingsroute niet van boer naar burger, maar van burger naar boer in geval van HA en CA MRSA.

 • info258

  Antibiotica zou niet meer werken in Reusel de Mierden? Ik heb gehoord dat er in de praktijk van dokter Willem Sanders (de woordvoerder namens een aantal huisartsenpraktijken in Reusel de Mierden) meer mensen sterven dan in andere dokterspraktijken. Ik heb het van horen zeggen. Wordt het niet eens tijd om deze praktijk tegen het licht te houden en kijken of deze dokter wel goed heeft gefunctioneerd.

  Mijn stelling heeft de zelfde onderbouwing dan die van Willem Sanders met zijn MRSA.
  Op los zand gebasseerd.

  Verder is Willem ook politiek gekleurd en heeft het er de schijn van dat hij lid zou zijn van MEGASTALLEN NEE.

  Wat kan een woordvoerder de zaak aan het schijten brengen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.