Home

Nieuws 1 reactie

Politie nogal eens te laat op platteland

Den Haag - De politie was afgelopen jaar in 215 gemeenten bij meer dan 15 procent van de ritten te laat op de plek des onheils, dus niet binnen een kwartier.

Dat erkent minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur dinsdag in antwoord op vragen van Lilian Helder van de PVV. "De genoemde aantallen zijn juist. Het gaat overwegend om gemeenten in landelijke gebieden met minder gunstige geografische en infrastructurele voorwaarden."

"Onverwachte gebeurtenissen zoals piekmomenten in de vraag naar politie-inzet en (ongeplande) wegwerkzaamheden zijn oorzaken'', schrijft de bewindsman. Toch gaat het er in het algemeen op vooruit, schat hij. "Maar wij zijn er nog niet en blijft de Nationale Politie op dit punt ambitieus.''

De politie wil in 2015 zelfs dat 90 procent van de ritten op tijd aankomt. In 2014 was de norm nog 85 procent, die landelijk gemiddeld wel werd gehaald. Er wordt nogal wat verwacht van eenmanssurveillances, motoragenten, de inzet van medewerkers uit andere eenheden en van recherche.

Eén reactie

  • Elevage

    wij wonen in een langgerekt gebied. Dus er is een 'brandje' aan de ene kant, waarop politie snel die kant op gaat, en vervolgens breken ze in de andere kant in............ voordat er dan iemand aanwezig is!
    Zeker á svonds is dit het geval. Veel te weinig politiebureau's, kleintjes worden opgedoekt waardoor afstanden te lang worden, letterlijk en figuurlijk

Of registreer je om te kunnen reageren.