Home

Nieuws laatste update:25 apr 2015

Nieuwe landbouwminister Rusland

Moskou – De Russische president Vladimir Poetin heeft Alexander Tkachev (54) aangesteld als landbouwminister.

Tkachev vervangt Nikolai Fyodorov en krijgt als belangrijkste opdracht de binnenlandse landbouwproductie te helpen opvoeren. Tkachev is sinds het jaar 2000 de gouverneur van één van de belangrijkste graanregio's van Rusland, Krasnodar kraj, in het zuidwesten van Rusland.

Poetin zei in een toelichting bij de aanstelling tegen Tkachev dat "we onze markt met onze eigen producten moeten bedienen". De druk op de voedselmarkt moet wat Poetin betreft omlaag. Prijzen zijn in Rusland opgelopen nadat het land een importstop instelde voor de meeste landbouwproducten uit het Westen.
De importstop was een reactie op westerse sancties die dan weer zijn ingesteld vanwege de Russische betrokkenheid bij de Oekraïense burgeroorlog. De importstop loopt formeel tot begin augustus maar kan worden verlengd. Fyodorov was pas sinds 2012 verantwoordelijk voor het landbouwministerie en zal verder gaan als adviseur van Poetin.

Of registreer je om te kunnen reageren.