Home

Nieuws

Nederland ondertekent 'Trio Verklaring'

Rome - De parlementen van Nederland, Slowakije en Malta hebben in Rome de 'Trio Verklaring' getekend. De verklaring richt zich op de samenwerking tussen de drie landen die de komende periode voorzitter zijn van de EU.

Nederland is in de eerste helft van 2016 voorzitter van de EU. Het is gebruikelijk dat er intensief wordt samengewerkt met de lidstaten die voor en na het voorzitterschap van een lidstaat aan de beurt zijn.
In de 'Trio Verklaring' staat onder meer dat de parlementen goed zullen communiceren over de parlementaire conferenties die zij organiseren, en over andere parlementaire activiteiten die betrekking hebben op het EU-Voorzitterschap. Nederland zal onder andere een conferentie organiseren over energie. De verklaring werd in Rome ondertekend door de voorzitters van de Tweede en Eerste Kamer, Anouschka van Miltenburg en Ankie Kneppers.

Of registreer je om te kunnen reageren.