Home

Nieuws 5 reacties

Nederland en Unilever samen voor duurzaamheid

Den Haag - De Nederlandse overheid en Unilever gaan zich gezamenlijk inzetten voor duurzaamheid. Unilever-topman Paul Polman en minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) tekenden vrijdag een strategisch partnerschap hierover, het eerste in zijn soort in Nederland.

Ze hebben afspraken gemaakt over duurzame productie van palmolie, aanpak van ontbossing, bevordering van productiviteit van kleine boeren en vrouwelijk ondernemerschap.

Voor Ploumen is verduurzaming van handelsketens een van haar beleidsprioriteiten, laat haar woordvoerder weten. De agenda van Unilever sluit daarbij aan. De samenwerking moet een 'maximaal effect realiseren' in de landen waar Unilever actief is en waar Nederland zich inzet voor duurzaamheid. Minister Ploumen wil 'zorgen dat er echt iets verbetert in de fabrieken, op de velden en in de havens'.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt mogelijkheden voor duurzame partnerschappen met andere ondernemingen.

Laatste reacties

 • Jaap39

  Als Unilever nu eens begint met het uit de handel halen van de foute margarine varianten en reclame gaat maken voor roomboter. Voorlopig vind ik het maar een ongeloofwaardi ge onderneming. 

 • koestal

  Unilever werkt ook al samen met Friesland-Campina ,die hebben duurzaamheid ook hoog in het vaandel.Vooral met palmolie en soja.

 • ING Sectormanagement Agro


  Je kunt altijd kritiek hebben op ondernemingen. Maar hier spreken leiding gevende mensen openbaar met elkaar af dat ze verder werken aan verduurzaming. Dat is niet vrijblijvend. Dat is te prijzen.

  Unilever heeft weinig primaire productie. Dat betekent dat zij grondstoffen inkopen. En op dit punt zijn er dus kansen voor de Nederlandse land- en tuinbouw. Voor Nederlandse productie, Nederlandse kennis en Nederlands uitgangsmateriaal. En omdat Unilever wereldwijd werkt groeit ons potentieel en daarmee een efficiente voeding van de wereldbevolking. Dat bevalt mij aan deze afspraak.

   

 • abtje


  Precies ING. Net als de Nederlandse melkindustrie wil verduurzamen. Niet zelf, maar roepen dat hun producenten moeten verduurzamen. Die maken die kosten, krijgen niets extra betaald en de afnemer kan roepen dat zij duurzaam inkopen.

  Bedenk eens een scenario dat de afnemer daar in ieder geval een vergoeding voor krijgt. En dan een reeele, niet weer een sigaar uit eigen doos en geen enkel risico voor de afnemer... Dan ben je pas wat duurzamer bezig...

 • joannes

  Multinationals zijn vaak een lege huls die de normen willen bepalen voor de massa. Met behulp van reclame akties een merkbekend heid in de markt zetten en vervolgens de producten op criteria inkopen zonder enig risico voor de productie middelen. De laffe oligopolies die Politiek mee praten en bepalen om die kleine producenten in het gareel te houden met een ideologisch verhaal of bescherming van de volks gezondheid. Ondertussen strijken zij een flinke provisie op om zichzelf in stand te houden. De belasting! En ...... ING valt ook in die klasse, met haar ¨voorbeeldige¨ bankieren! 

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.