Home

Nieuws 2 reacties

Multinationals roepen op tot klimaataanpak

Amsterdam - Ook grote multinationals als AkzoNobel, DSM en IKEA maken zich zorgen over de klimaatverandering op aarde. Een groep topmannen van 43 grote bedrijven, waaronder een aantal Nederlandse, heeft hierover een open brief geschreven. Daarin dringen ze bij wereldleiders aan op actie.

Het is de bedrijven te doen om goede afspraken over het verminderen van de uitstoot van gassen en het aanwenden van alternatieve energiebronnen. Uitstel is geen optie, vinden ze. Dat kan schadelijk zijn voor de economische groei in de komende jaren.

De oproep komt gelijktijdig met het jaarlijkse voorjaarsoverleg van het IMF en de Wereldbank in Washington. Daarbij zijn politici uit vele landen van de wereld aanwezig.

Laatste reacties

  • hjvrielink


    natuurlijk willen de multinationals dat maar wie moet het betalen de gewone man

  • ed12345


    Shell zat er niet bij he'

Of registreer je om te kunnen reageren.