Home

Nieuws 1 reactie

Meer winst en omzet voor Reesink

Apeldoorn – Technisch handelsbedrijf Reesink heeft in 2014 fors meer winst en omzet gerealiseerd, aldus het jaarverslag. De omzet verdubbelde tot €373,2 miljoen. Dit komt voornamelijk door de toegevoegde bedrijven CT Agro en O. de Leeuw Groentechniek. Autonoom steeg de omzet met 7,3 procent.

Van de omzet werd geografisch 8 procent in Kazachstan gerealiseerd. Het aandeel van de Nederlandse markt zakte naar bijna 53 procent. In 2013 was dat nog 58 procent, terwijl de omzet in België daalde naar 21 procent (2013: 24 procent). Het omzetaandeel van Duitsland bleef op 17 procent.

De winst over 2014 verdubbelde ook bijna tot €8,9 miljoen, ten opzichte van 2013. Gerrit van der Scheer, CEO Royal Reesink: "Ondanks de aanhoudend moeilijke marktomstandigheden in de diverse markten hebben wij een relatief goed jaar achter de rug."

Royal Reesink focust op twee segmenten: Reesink Equipment en Reesink Industries. Reesink Equipment is actief als distributeur van diverse A-merken voor onder andere de land- en tuinbouw, landschappelijk onderhoud, grond-, weg- en waterbouw. De producten worden of via dealers of rechtstreeks geleverd aan bijvoorbeeld agrariërs, loonwerkers, groenvoorzieningsbedrijven en overheden.

Reesink Industries is distributeur van staal, persoonlijke beschermingsmiddelen en hydraulische componenten/systemen. In dit segment vindt levering met name plaats aan staalbouwers, de scheepvaartindustrie, machinefabrikanten en de agro-industrie.

Eén reactie

  • koestal

    Ze hebben de goede merken  !

Of registreer je om te kunnen reageren.