Home

Nieuws

Mansveld ziet geen reden aanpassing Activiteitenbesluit

Den Haag - De regels voor geluid en lozingen in de agrarische sectoren (Activiteitenbesluit veehouderij, akkerbouw en glastuinbouw) hoeven niet te worden aangescherpt of verbeterd. Dat stelt staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) naar aanleiding van een rapport van Royal Haskoning over het systeem van algemene milieuregels van het Activiteitenbesluit.

Royal Haskoning keek naar het activiteitenbesluit in verschillende sectoren. Er werd niet gekeken naar geur afkomstig van agrarische bedrijven.

het nieuwe Activiteitenbesluit geeft gemeenten meer mogelijkheden maatwerk per vergunning toe te passen. Dat kan in lokale situaties leiden tot een verslechtering van het beschermingsniveau voor het milieu of de omgeving. Dat geldt bijvoorbeeld voor geluidsoverlast uit de veehouderij of de glastuinbouw.

De onderzoekers van Royal Haskoning stellen dat er in het algemeen geen duidelijke veranderingen zijn voor milieu of gezondheid. Het onderzoek werd uitgevoerd op verzoek van de Tweede Kamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.