Home

Nieuws 3 reacties

Maisdoolhof terecht dicht

Den Haag - De gemeente Texel heeft terecht een eind gemaakt aan de toestemming voor de aanleg en exploitatie van een 'maisstruunhof' op Texel. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.

De ondernemer had in 2012 toestemming gekregen van de gemeente om de maisstruunhof (doolhof) aan te leggen. Die gedoogverklaring werd in 2013 verleend. De Vereniging Landschapszorg Texel kwam daar echter tegen in bezwaar en de gemeente erkende die bezwaren.  Daarop werd de gedoogverklaring ingetrokken.

De ondernemer vindt dat  recreatief gebruik van het perceel  in de toekomst moet worden toegestaan. De gemeente heeft daar nog geen besluit over genomen. Dat er in de buurt ook boerengolf wordt gespeeld is geen reden om de gedoogverklaring voor maisdoolhof nog af te geven. De gemeente heeft beloofd ook op te treden tegen het boerengolf als daar geen eind aan komt.

Laatste reacties

 • Schaapje

  Gemeente en regio's willen wel altijd het aantrekkelijk maken om toeristen en recreanten zolang mogelijk in hun gebied/gemeente te houden en daaraan te kunnen verdienen. Wat is er mis met dit aanbod van maisdoolhof en boerengolf? Als de bezoekers/gebruikers geen overlast veroorzaken en ook dat dit tot gevolg heeft dat ze meer besteden in de gemeente/regio is het een win/win situatie.
  Maar blijkbaar zijn er voor dit soort initiatieven weer 'regels'die dit onmogelijk maken. Echt jammer.

 • agro1


  de vereniging landschapszorg protesteerde, mot je nog peultjes???? wel duidelijk zeker???? als ik nog meer schrijf, wordt dit verwijderd.

 • Jan-Zonderland

  Ik vraag me dus ook af op wat voor gronden of argumenten een clubje als Landschapszorg Texel bezwaar heeft aangetekend tegen dat maisdoolhof ?
  Gokje: Ze mogen de boer in kwestie niet lijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.