Home

Nieuws

Hellebrekers directeur CVI

Lelystad - Ludo Hellebrekers (59) wordt per 1 juni directeur van het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad. Dat meldt het Wagenings universiteitsblad Resource.

De aanstelling van Hellebrekers volgt op een advies van het bureau Berenschot, dat er in maart voor pleitte de wettelijke onderzoekstaken en de overige activiteiten van het CVI uit elkaar te halen. Huidig directeur Andre Bianchi wordt verantwoordelijk voor de wettelijke onderzoekstaken.

Hellebrekers is hoogleraar Veterinaire Anesthesiologie aan faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Tot vorig jaar was hij voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde.

De splitsing van de verschillende taken maakt het mogelijk dat het CVI zich op de markt beweegt als onderzoeksinstituut. Het CVI zal zich daarbij meer bewegen op het snijvlak van de humane en veterinaire gezondheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.