Home

Nieuws

Geen extra zorgen over MRSA of ESBL in Brabant

Den Haag – Mensen in Noord-Brabant komen niet vaker bij de huisarts met infecties door MRSA of ESBL-producerende bacteriën dan in de rest van Nederland. Ook is er in de afgelopen vier jaar geen toename gemeten in het aantal infecties door MRSA's of ESBL's.

Dat schrijft minister Edith Schippers (volksgezondheid) in reactie op Kamervragen van PvdA Kamerleden Tjeerd van Dekken, Agnes Wolbert en Henk Leenders. "Op basis van deze bevindingen is er volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op dit moment geen aanleiding voor extra zorgen over het voorkomen van infecties door MRSA of ESBL in de regio Brabant", aldus Schippers. De Kamerleden maken zich hier wel zorgen over.

Of registreer je om te kunnen reageren.