Home

Nieuws

Cumela-alternatief voor AGR-GPS afgeschoten

Nijkerk - De poging van Cumela om in een gesprek met staatssecretaris Sharon Dijksma af te komen van de verplichte AGR-GPS op het vervoer van vaste mest is donderdagmiddag op niets uitgelopen. De directie van Cumela was door Dijksma uitgenodigd om hun alternatieve voorstel te bespreken. De kern van het voorstel is een grotere zelfregulering door de sector als alternatief voor AGR/GPS.

"Tot grote teleurstelling biedt de staatssecretaris echter geen enkele ruimte voor een alternatief in welke vorm dan ook", aldus Cumela. "Ook ziet ze een vorm van zelfregulering totaal niet zitten." Volgens Cumela was in eerder overleg met ambtenaren van het ministerie, in tegenstelling tot de stellingname van Dijksma, steeds waardering voor het initiatief uitgesproken.
Het gevolg is dat de gewijzigde eisen aan AGR/GPS voor vaste mest, die per 1 april al in zijn gegaan, ongewijzigd gerealiseerd moeten worden. De staatssecretaris zal nog wel een beperkte periode geven om de apparatuur op te laten bouwen, volgens Cumela. Deze termijn zal enkele maanden bedragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.