Home

Nieuws

Cosun schenkt 13 hectare aan Brabants Landschap

Bergen op Zoom – Coöperatie Cosun schenkt een terrein van ruim 13 hectare aan de rand van de gemeente Bergen op Zoom aan het Brabants Landschap.

Cosun is eigenaar van het gebied, ook wel de Zanderijen genoemd, via voormalig onderdeel Nedalco. Het terrein, dat grotendeels uit water bestaat, lag er al tientallen jaren onbenut bij, behalve een scoutingvereniging die op een klein deel van het terrein actief is.

Omdat Cosun er geen plannen mee had en het niet bestemd was voor bebouwing, wordt het terrein nu geschonken aan het Brabants Landschap. Deze neemt na de schenking het beheer op zich, waarbij de natuurwaarden worden beschermd. De nieuwe beheerder is blij met deze schenking die past in de ambitie om natuurgebieden ecologisch met elkaar te verbinden.

Op 25 april vindt de overdracht plaats.

Of registreer je om te kunnen reageren.