Home

Nieuws

Cargill boekt meer winst

Minneapolis – Cargill heeft het afgelopen kwartaal $425 miljoen (€403 miljoen) winst geboekt, ongeveer 33 procent meer dan een jaar eerder.

Het grootste particuliere bedrijf van de VS profiteerde vooral van een toename van de export van rundvlees en sojakoek voor de diervoederindustrie naar Azië. De omzet daalde door lagere prijzen voor graan en oliezaden 11 procent tot omgerekend €26,9 miljard.

De sterke Amerikaanse dollar stimuleerde de export van rundvlees vanuit Australië naar de VS en Azië. Ook verkocht het bedrijf meer pluimveevlees in Midden-Amerika. Het bedrijf verdiende ook meer met de handel in agrarische grondstoffen, de kern van het bedrijf, en de verwerking in producten als voedingsmiddelen en biobrandstoffen. Met voedselingrediënten zoals zoetstoffen werd minder verdiend.

Het bedrijf uit Minnesota boekte ook minder winst met haar industriële activiteiten, zoals de handel in energie, en financiële diensten. Gezegd moet worden dat een jaar eerder de resultaten sterk tegenvallen. Het bedrijf zag toen diverse schepen met mais door China teruggestuurd worden. China stuurde schepen terug vanwege mogelijke vermenging met nog niet in China voor de import toegestane variëteiten.

Diverse handelsconcerns spanden vanwege de maisaffaire een rechtszaak aan tegen de leverancier van de toen nog in China verboden variëteit, Syngenta.

Of registreer je om te kunnen reageren.