Home

Nieuws

Brabant krijgt toch fiat voor intrekking reconstructieplannen

Den Haag - De provincie Noord-Brabant heeft begin vorig jaar geen nieuwe fouten gemaakt met de intrekking van de reconstructieplannen. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald in een procedure die was aangespannen door verschillende inwoners van Noord-Brabant.

In 2013 was de provincie door de Raad van State op de vingers getikt, omdat de provincie eenzijdig de reconstructieplannen had ingetrokken, terwijl de wet vereist dat er reconstructieplannen zijn. Ook de officiële goedkeuring van de staatssecretarissen van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu deed daar niets aan af. Die goedkeuring woerd destijds ook vernietigd.

Door die uitspraak was de provincie genoodzaakt een nieuw besluit te nemen, waarin werd geregeld dat de reconstructieplannen werden ingetrokken, maar dat de wettelijke vereisten bleven gelden tot de intrekking van de wet. Dat besluit is nu door de Raad van State goedgekeurd.

Met het besluit van de provincie zijn de zonering en de rechtstreekse werking van de reconstructieplannen buiten werking gesteld. De reconstructiewet is per 1 juli 2014 ingetrokken.

Of registreer je om te kunnen reageren.