Home

Nieuws

Boer & Natuur Zuidelijk Westerkwartier winnaar Teunis Jacob Slob inspiratieprijs

Lunteren - Het agrarisch collectief Boer & Natuur Zuidelijk Westerkwartier uit de provincie Groningen heeft vanmiddag de Teunis Jacob Slob inspiratieprijs gewonnen.

De prijs werd uitgereikt door zijn naamgever op de Landelijke Dag voor Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer.

Volgens Teunis Jacob Slob – tot voor een jaar geleden voorzitter van de koepelorganisatie Veelzijdig Boerenland – onderscheidt het Groningse collectief zich doordat het zich zeer verdienstelijk maakt voor de leefomgeving ter plekke. "Boer & Natuur Zuidelijk Westerkwartier heeft een zeer breed werkveld, zowel agrarisch natuurbeheer, natuurbeheer, toerisme als educatie", licht Slob toe.
Aan de prijs is een geldbedrag van €2.500 verbonden en daarnaast een wisselbeker die jaarlijks van eigenaar zal wisselen. Teunis Jacob Slob sprak de verwachting uit dat op de volgende landelijke dag Boer & Natuur Zuidelijk Westerkwartier zullen komen vertellen waar ze het geldbedrag voor ingezet hebben.
In zijn dankwoord wees voorzitter Alex Datema van Boer & Natuur Zuidelijk Westerkwartier er op dat de belangen van alle bewoners van het gebied behartigd worden. Datema: "We hebben nu 350 leden en daarvan zijn er 'maar' 150 boer, dat betekent voor mij dat we goed bezig zijn voor ons gebied."

Of registreer je om te kunnen reageren.