Home

Nieuws 3 reacties

Beroepsverbod Straathof opgeheven

Magdenburg - De hogere bestuursrechter heeft het beroepsverbod voor de Nederlandse varkenshouder Adriaan Straathof voorlopig opgeheven. Straathof mag weer varkens houden, is het resultaat van het kort geding van afgelopen vrijdag.

Van de regio Landkreis Jerichower Land kreeg Straathof eind vorig jaar een landelijk beroepsverbod opgelegd wegens herhaaldelijke overtredingen van de dierenwelzijnsregels.

De hogere bestuursrechter verklaarde in de spoedprocedure dat het onzeker is of het beroepsverbod stand houdt in de lopende rechtszaak tegen Straathof. Ook hield de rechter rekening met het feit dat Straathof inmiddels op zijn bedrijven is teruggetreden als manager en overal een verantwoordelijk voor dierenwelzijnszaken is aangesteld. Daarom zijn er geen concrete aanwijzingen dat het dierenwelzijn nog in direct gevaar is op zijn bedrijven.

Laatste reacties

 • varkenshaasje


  mooi

 • geen boer

  prima, deze zaak had toch wel heel erg een geur van selectieve handhaving, danwel onderbuikgevoelens jegens een succesvolle immigrant aan zich hangen.
  Oost-Duitsland op zijn smalst!

 • koestal


  Straathof krijgen ze niet klein,hij kan de beste advocaten krijgen en betalen

Of registreer je om te kunnen reageren.