Home

Nieuws 1 reactie

'Westfleisch wordt Europese coöperatie'

Damme - Het Duitse coöperatieve vleesconcern Westfleisch wil zich openstellen voor de toetreding van buitenlandse eigenaars en vormt zich daarom om tot een Europese coöperatie, een Societas Cooperativa Europaea (SCE). Dat zegt varkenshoudersorganisatie ISN in een verglijking van de toekomststrategieën van de grootste vier varkensslachters in Duitsland.

Volgens de altijd uitstekend geïnformeerde ISN stonden de voortekenen in het afgelopen jaar bij Westfleisch onveranderd op groei, met name in de verdieping van de verwerking. "De omvorming tot een SCE moet de onderneming toegankelijk maken voor buitenlandse eigenaars. Waarschijnlijk ook om geld in kas te krijgen en zo te voorkomen dat het bedrijf door de sterke groeikoers van de concurrentie wordt overvleugeld", gelooft de ISN.

Westfleisch staat op de ISN-ranglijst-2014 qua slachtvolume nog steeds op de derde plaats, na Tönnies en Vion, maar voor het Duitse bedrijf van Danish Crown. Cijfers omtrent de ontwikkeling van de slachtvolumes in 2014 houdt de ISN nog even achter de hand.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.