Home

Nieuws 7 reacties

Weer Kamervragen over kiloknaller-onderzoek

Den Haag – VVD-Kamerleden Bart de Liefde en Helma Lodders hebben opnieuw Kamervragen gesteld over de berichtgeving van Wakker Dier over stunten met vlees en de reactie van staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) hierop.

De VVD vindt dat Dijksma het rapport van Wakker Dier over kiloknallers niet mag gebruiken om beleid op af te stemmen, omdat het onderzoek van Wakker Dier niet te verifiëren is. Wakker Dier gebruikt een ondergrens van verkoopprijs voor vlees van €4,12 per kilo. De Liefde wil weten waarom Dijksma deze ondergrens overneemt en of haar definitie van een 'redelijke prijs' ook afhankelijk is van schommelingen op de wereldmarkt. Ook vraagt de VVD Dijksma om het onderzoek van Wakker Dier nog eens over te doen, door een inventarisatie te maken van het aantal vleesaanbiedingen in 2013 en 2014.

Laatste reacties

 • pinkeltje


  Laat de politiek zich aub niet met de prijzen gaan bemoeien. Ze hebben al moeite genoeg om hun eigen toko overeind te houden dus ga dan niet aan anderen opleggen tegen welke prijzen ze moeten gaan werken. Als er iemand zo graag vlees weg wil geven, be my guest. Zo lang de producenten en verwerkers zich aan de wettelijke regels houden moeten ze het verder maar onderling uitzoeken. En voor de consument die het zo'n punt vindt is er een simpele oplossing. Die kan ook duurder vlees kopen. Zoek een boerderijwinkel op en als het je bevalt dan mag je ook altijd nog extra betalen omdat je de boer en zijn dieren een fijn leven gunt. En dat geldt ook voor leden van Wakker Dier. Maar ja, die eten liever sojabrokken. Ook geen punt, mijn zegen hebben ze.

 • koestal

  hoezo nog vrije markt ? blijkbaar gaat de politiek binnenkort over de prijzen in de supermarkt

 • anton1937

  Wakker dier wil heel de landbouw en de Nederlandse economie vernielen. Geen aan dacht meer aan besteden Boerderij en alle politieke partijen. De ongefundeeerdheid van Wakker dier mag nimmer beloond worden

 • PetervanKempen


  Wel goed dat de VVdD de emotie politiek die de Linkerts en Pvd D bedrijven aankaarten want inderdaad door wettten te maken op niet bewezen feiten zitten we nu met stikstof hypes, mestinjectie plicht en achterlijke dieren tellingen op stal niveau opgescheept en een zwart gemaakt imago. Boeren moeten niet onderschatten hoe zeer beschadigend de steeds volgehouden stroom van halve waarheden en onbewezen beweringen uit die hoek schade doen en onterechte regelgeving en belemmeringen oproepen. het rijtje waar boeren als hoofdschuldigen voor worden aangesproken is nog langer , Bijen sterfte, weide vogels, vlinders, wilde planten soorten die verdwijnen en de tsunami aan ganzen op jullie grasland ,  eigenlijk is alles de schuld van boeren aldus die clubs. Aan de kaak stellen dus, want wie zwijgt, stemt toe!

 • jwillems

  Het is heel logisch waarom Dijksma de prijs van wakker dier overneemt.
  De hele anti veehouderij clan in Nederland inclusief Dijksma spelen onder een hoedje neem dat maar van mij aan. Zo wordt de hele veehouderij, nee zelfs de gehele landbouw in Nederland onderuit geholpen. De ene affaire volgt de andere tegenwoordig op, dat kan geen toeval zijn. Zelfs de over het algemeen linkse media helpen hier een hand(je) mee.

 • Gerard Groot Koerkamp

  De N.M.A moet hier eens naar kijken.Kilo knallers zorgen voor meer vraag naar vlees,waardoor de vleesprijzen op termein omhoog gaan.Producten die in de aanbieding liggen, wordt altijd meer van verkocht.Een uitstekende manier om een tijdelijk overschot weg te werken.Een ministerie mag zich helemaal niet bemoeien met de prijvorming,dat is tegen alle wetgeving in.

 • Jan van het Zand

  Het welzijn der dieren is meer gebaat bij deze geluidloze kiloknallers dan met al dat vuurwerk met oudjaar.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.