Home

Nieuws

Wageningen UR ontevreden over herziene korting

Wageningen - Wageningen UR krijgt te weinig geld van het ministerie van Economische Zaken om de korting op het groen onderwijs te compenseren.

Dat vindt de vereniging van universiteiten, VSNU. Dat meldt resource.nl.

Vorige week stuurde staatssecretaris Dijksma een brief naar de Tweede Kamer, waarin ze aangaf hoe ze de eerdere korting op het groen onderwijs van €15 miljoen ongedaan had gemaakt. De VSNU zocht uit waar dat geld vandaan kwam en waar het naartoe gaat.

Van de €15 miljoen voor het groen onderwijs in 2015 krijgt Wageningen UR maar €3,5 miljoen, verklaart VNSU-woordvoerder Bastiaan Verweij. Die korting bedraagt nog steeds €8,7 miljoen. "Daarom handelt de staatssecretaris niet in de geest van het amendement van de Tweede Kamer", stelt Verweij.

Maar niet alleen Wageningen komt er bekaaid af in de regeling van Dijksma, ook de andere universiteiten. Van de €15 miljoen is €10 miljoen overgeheveld van het onderwijsministerie naar Economische Zaken, en van die €10 miljoen is €6 miljoen afgehaald van het budget van de andere universiteiten. Alle universiteiten betalen dus mee aan het niet-korten van het groen onderwijs, terwijl ook de andere universiteiten te maken hebben met stijgende studentenaantallen. De VSNU vind dit niet acceptabel en is in gesprek met het ministerie van Economische Zaken en Tweede Kamerfracties om een betere regeling voor de universiteiten te bedingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.