Home

Nieuws

Vleesverwerkingsbedrijf Beusmeat in Leek gaat dicht

Leek - Vleesverwerkingsbedrijf Beusmeat in het Groningse Leek sluit de deuren. Dat heeft vakbond FNV Bondgenoten bevestigd tegen RTV Noord. De Ondernemingsraad (OR) en het personeel zijn donderdag geïnformeerd.

Beusmeat gaat per 1 juli 2015 dicht. Er werken 125 vaste medewerkers en dertig uitzendkrachten. Beusmeat lijdt al ruim een jaar verlies door het wegvallen van de Russische afzetmarkt. Vorig jaar werd hierdoor al afscheid genomen van ongeveer tweehonderd uitzendkrachten.

Beusmeat werd in 2013 overgenomen door de Wellinkgroep in Lekkerkerk. Die gaat nu in overleg met de OR en de vakbonden. FNV Bondgenoten houdt aanstaande maandag een openbare ledenvergadering in De Postwagen in Tolbert.

Of registreer je om te kunnen reageren.