AlgemeenNieuws

Wolf maakt eerste slachtoffer

Assen – De wolf die is gesignaleerd in Drenthe en Groningen lijkt in ieder geval op één locatie, in Wezuperbrug, schade veroorzaakt bij een schaap.

Het dier liep beetwonden op in de halsstreek, terwijl de schoonzoon van de eigenaar van de schapen bij de dieren was. Het Faunafonds bevestigt het incident. Het schaap heeft de aanval wel overleefd. 

Bij een andere melding uit Nieuw-Amsterdam overleefde een schaap niet. Het dier had forse beetwonden en is in Wageningen onderzocht. Daaruit is gebleken dat het vermoedelijk niet om een wolf ging, omdat het dier op veel plekken gebeten was. Een wolf bijt vooral in de halsstreek, een hond in de kop en poten en lukraak in een dier. “Als een boer zekerheid wil voor de veiligheid van zijn vee, moet hij de dieren opstallen”, adviseert Johan Wesselink van Bij12 Faunafonds.

Ook de LTO roept schapenhouders op alert te zijn op de wolf. Volgens vakgroepvoorzitter Jeljer Wynia van LTO Schapenhouderij is het voor schapenhouders vooral belangrijk om zich niet door angst te laten leiden, maar het hoofd koel te houden. “We gaan de wolf goed volgen. Zolang er geen schade is, is er niets aan de hand”, zegt Wynia.

Beheer
WP Admin