Home

Nieuws 3 reacties

Toneelstuk over Mansholt krijgt vervolg

Amsterdam – Wegens succes krijgt de theatervoorstelling Mansholt een vervolg. Na een reeks uitverkochte voorstellingen in 2014 komt er dit jaar een tweede reeks voorstellingen in Schagen, Den Haag, Zeeland, Diepenheim, Brabant, Limburg, Amsterdam, Ooipolder en Wageningen. Dit maakt de betrokken Stichting Jan Vos bekend.

Voor de voorstelling, over het leven van voormalig eurocommissaris en landbouwminister Sicco Mansholt werden in 2014 meer dan 12.000 kaarten verkocht. Het toneelstuk vertelt het verhaal over een man in crisis. Wanneer Sicco Mansholt vlak voor zijn pensioen wordt geconfronteerd met de negatieve gevolgen van zijn beleid als landbouwminister en eurocommissaris, krijgt hij spijt. Hij besluit zich tegen zijn eigen beleid te keren.

Laatste reacties

 • koestal

  Mansholt was voor megabedrijven

 • sjoerddehoop1


  Het is een zeer infdrukwekkende uitvoering van een portret een groot mens en staatsman die zijn hele leven bezig is geweest  om voor de wereld het goede te willen doen. Steeds is hij bezig om te kijken naar het grote belang van de wereld en om ook zichzelf ter discussie te stellen. Éen dan moet je regelmatig je menig bijstellen.  Kom daar vandaag de dag maar eens oo in de huidige politiek

  Vooral de menselijke kant van Mansholt en zijn directe omgeving zoals zijn vrouw, zijn secretaresse en zijn ambtenaren worden zeer treffend weergegeven. Ik wist al veel feiten van Mansholt maar deze persoonlijke zaken waren ontroerend om te zien en zeer leerzaam voor iedereen die vandaag de dag nog wat wil doen in de landbouwpolitiek.

  Iedereen zou moeten kijken.  

 • Mels

  Koestal. Idd was. In eerste instantie was dat zijn gedachte. Deels vanuit zijn overtuiging deels als doel om de brvolking te voeden. Toen hij zag wat de impact was van de grote bedrijven op gezinnen van de arbeiders die daar voor een schamele beloning werkten stelde hij die mening bij. Idd Sjoerd. Zelfreflectie was toen nog gewoon en is nu ver te zoeken. 

Of registreer je om te kunnen reageren.